Η άνοιξη είναι τυπικά εδώ κι ουσιαστικά μιας και ο καιρός αρχίζει ήδη επιτέλους να ζεσταίνει. Τι καλύτερο λοιπόν από μια ελαφριά συνταγή που από τη μια αποτελεί πλήρες γεύμα, από την άλλη όμως δε μας επιβαρύνει με περιττές θερμίδες αλλά και περιττή θερμότητα που κυρίως αποζητούμε το χειμώνα! Μπορεί να καταναλωθεί σαν κύριο γεύμα μεσημέρι ή βράδυ αλλά αποτελεί κι άριστο συμπλήρωμα ενός μπουφέ που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπη!
Υλικά για 4 μερίδες
3 μεγάλα στήθη κοτόπουλου ή 4 μικρά
1 πακέτο ζυμαρικά (500 γρ) φαρφάλες (φιογκάκια)
3 πολύχρωμές πιπεριές κομμένες σε κυβάκια (πράσινη, κόκκινη, κίτρινη ή πορτοκαλί)
2 μέτρια καρότα τριμμένα
1 φλ καλαμπόκι κατεψυγμένο που μουλιάζουμε σε βρασμένο νερό για λίγα λεπτά
8-10 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
1 φλ αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 5% σε λιπαρά
4 κουταλιές της σουπας κέτσαπ
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, πάπρικά , κάρυ
Βράζουμε το κοτόπουλο και προσθέτουμε τα μπαχαρικά ή ακόμα καλύτερα του βάζουμε αλάτι πιπέρι πάπρικα και λίγο κάρυ και το αφήνουμε να μαριναριστεί για ένα μισάωρο. Στη συνέχεια το ψήνουμε. Εν τω μεταξύ βράζουμε τις φαρφάλες σε αλατισμένο νερό ώστε να γίνουν αλ ντέντε. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Μόλις έχει ψηθεί και το κοτόπουλο, το ψιλοκόβουμε κι ενσωματώνουμε με τα ζυμαρικα σε ένα μεγάλο μπολ, ώστε να υπάρχει χώρος να ανακατευτούν καλά όλα μαζί τα υλικά.Προσθέτουμε τα λαχανικά, πιπεριές, καρότο, καλαμπόκι, ντοματίνια, τουρσί. Σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε το γιαούρτι με το κέτσαπ και το ελαιόλαδο και λίγα ακόμα από τα μπαχαρικά που βάλαμε στο κοτόπουλο για να κανουμε την σαλάτα μας πιο spicy. Μόλις γίνει μια λεία σως, την προσθέτουμε στο μπολ με τα υλικά μας κι ανακατευουμε πολύ καλά να πάει παντού. Σερβίρουμε αμέσως.