Υλικά
1 x 400 g ρεβίθια σε κονσέρβα (ή βρασμένα καλά)
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ταχίνι
1 λεμόνι
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Αποστραγγίστε και βάλτε τα ρεβίθια στο μούλτι.
2. Ξεφλουδίστε και προσθέστε το σκόρδο, προσθέστε το ταχίνι, μια τζούρα χυμού λεμονιού και 1 κουταλιά της σούπας λάδι.
3. Ρίξτε μια πρέζα θαλασσινού αλατιού, στη συνέχεια κλείστε το καπάκι και ανακατέψτε.
4. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να ξεκολλήσετε το χούμους από τις πλευρές του μπολ, στη συνέχεια ανακατέψτε ξανά μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα.
5. Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο χυμό λεμονιού ή μια κουταλιά νερού για να χαλαρώσει, αν χρειαστεί, στη συνέχεια μεταφέρετε σε ένα μπολ σερβιρίσματος.
6. Σερβίρετε με τραγανά λαχανικά σε φέτες, όπως καρότα, αγγούρια, ραπάνια ή πιπεριές, και μερικά ζεστά κομμάτια ψωμιού.
Συμβουλές
Διαφοροποιήστε τον τρόπο που σερβίρετε το χούμους σας: λαχανικά τραγανά όπως ραπανάκια, ακατέργαστα σπαράγγια, μαρούλι, ή ακόμα και μήλο είναι όλα νόστιμα - δείτε τι είναι της εποχής και πειραματιστείτε.