Το αβοκάντο είναι ένα εκπληκτικό τρόφιμο, τρομερά θρεπτικό αλλα και νόστιμο. Οι εναλλακτικές προτάσεις σερβιρίσματός του πάρα πολλές και πολύ ενδιαφέρουσες. Εμείς σας προτείνουμε μια απλή μακαρονάδα με ένα πρωτότυπο πέστο με αβοκάντο που νομίζουμε ότι θα σας ενθουσιάσει.
Υλικά για 4 άτομα
1 πακέτο μακαρόνια λιγκουίνι ή ταλιατέλες κατά προτίμηση
2 ώριμα αβοκάντο
1 φλ του ελληνικού ελαιόλαδο
1/2 φλ τσαγιού βρώμη
2 ΚΣ καρύδια
2 ΚΣ μουστάρδα
λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
λίγο κόλιανδρο
φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα ή άλλο τυρί για μακαρόνια
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να μην παραβράσουν. Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα αλείφουμε με λεμόνι ώστε να μη μαυρίσουν. Στο μπλέντερ χτυπάμε τα αβοκάντο με τη βρώμη, τα καρύδια, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το λεμόνι και τα μπαχαρικά. Τα χτυπάμε καλά ωστέ να γίνουν μια παχύρευστη σάλτσα. Μόλις σερβίρουμε τα μακαρόνια, ρίχνουμε από πάνω την επιθυμητή ποσότητα σάλτσας και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί στα μακαρόνια. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα, και αν θέλουμε με λίγο ακόμα τριμμένο καρύδι και κομματάκια αβοκάντο.